Bron: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax-trainer Marcel Keizer is samen met zijn assistenten, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp op non-actief gezet door de directie. De verloren beker wedstrijd gister tegen FC Twente was de druppel.

“Na een rommelige seizoensstart, de uitschakeling in Europa en blijvende wisselvalligheid heeft de directie niet meer het vertrouwen dat de doelen dit seizoen gehaald zullen worden”, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. Over een vervanger of verdere consequenties laat Ajax niks los. De enige reden die de club geeft is het matige vertrouwen wat de directie en de Raad van Commissarissen nog had in Keizer & co.

Keizer

Keizer werd deze zomer als hoofdtrainer van Ajax 1 aangesteld na het vertrek van Peter Bosz. De seizoensstart werd verstoord door het in elkaar zakken van Abdelhak Nouri. Hierna werden ze uitgeschakeld in de Champions League door de huidige club van Wesley Sneijder: het Franse Nice. Hierna was het spel wisselvallig: sprankelende overwinningen, zoals tegen PSV, werden afgewisseld met gelijke spelen en verliespartijen.