Studenten zullen het vast wel eens ervaren hebben: een iPhone die mankementen vertoond. Er zijn ook complottheorieën over dat Apple bewust hun oude modellen bijvoorbeeld trager maakt. Maar wat is nou de waarheid?

Het lijkt op een marketingstrategie, maar volgens Tim Wijkman, onderzoeker van Telecompaper, is er ook een logische reden waarom oude iPhone modellen achteruit gaan. ”Een grote nieuwe update vraagt veel van een verouderde iPhone. Daarom wordt de processor van een iPhone trager gemaakt, zodat hij niet crasht. De batterij gaat dan langer mee en hoeft niet per se vervangen te worden.”

Een iPhone presteert dus een stuk minder na een nieuwe iOS update. Er gaan geruchten rond dat Apple dit bewust doet zodat men wellicht geneigd is om een nieuw model aan te schaffen, maar Apple ontkracht dit. Ondanks dat Apple begrip toont voor de consument is er nog steeds veel ophef rond het nieuws. Veel Apple gebruikers hadden liever dat het bedrijf uit eigen initiatief eerder met het nieuws naar buiten was gekomen.

Je kan je batterij laten vervangen voor 80 euro. De iPhone is dan weer net zo snel als hij eerst was.

Bron plaatje: Pixabay