Steeds meer jonge meiden doen mee aan bodybuilding wedstrijden. Vooral bikini fitness, de lichtste klasse, is erg populair. Deze jonge vrouwen beginnen ongeveer 16 weken voor de wedstrijd met strenge voeding- en trainingsschema’s. Naar de wedstrijd toe worden de calorieën steeds lager en de cardio wordt steeds meer. En daarnaast doen ze ook nog eens een studie, hoe doen ze dat?

Sophie Krielaart is coach en tevens A Atleet, het hoogste niveau dat je in Nederland binnen de bodybuilding kunt bereiken. Zij vertelt wat er bij een wedstrijdvoorbereiding komt kijken als je dit tijdens je studie doet.

Vervolgens vertelt Sap Cup winnares Cathinca Vallen hoe zij dit ervaren heeft. Op 10 december werd won zij haar allereerste wedstrijd.

Wauw wat een weekend, mijn eerste wedstrijd @sapcup.eu en gewoon winnen 🙏🏼 Ik ben 1e geworden in bikini junioren & bikini 1 klasse. Had hier alleen maar van kunnen dromen 😭 Ik heb zo ontzettend genoten van dit weekend. Eindelijk laten zien waar je zo hard voor gewerkt heb. Had ik het zwaar? Ja. Was het dit waard? HELL YEAH ❤️ Bedankt familie en vrienden dat ik helemaal niet gezellig was de laatste weken maar dat jullie mijn chagrijnige kuttekop wel hebben overleefd haha. Bedankt coach @jeffreysuijkerbuijk voor het vertrouwen 🙏🏼 Had dit niet met een ander team gewild @wilcobc @hnnroel ! Bedankt lieve @sacha.vh voor de mentale ondersteuning, en al het lekkere eten omg 😱 Credits voor die lieve @sannelapouge.mua voor het doen van mijn prachtige make-up, was er zo ontzettend blij mee 😍 Verder wil ik iedereen bedanken voor de berichtjes, dat waardeer ik echt 😢 Heb zo ontzettend veel lieve mensen leren kennen in dit wereldje nu en daar ben ik dankbaar voor 🙏🏼 ❤️ ———————————————————————— And a big thank you to @sv_bikini for my beautiful bikini, still in love 😍

Een bericht gedeeld door IFBB Bikini Athlete (@cathincavallen) op