Foto: Pixabay

Twee agenten die betrokken waren bij de arrestatie en dood van Mitch Henriquez zijn veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf. Als ze binnen één jaar nog een keer de fout in gaan verdwijnen ze achter de tralies. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bekend gemaakt.

Henriquez, die op 28 juni 2015, werd gearresteerd overleed ter plekke als gevolg van mishandeling.

Volgens de tweets van Sander Knura, politie- en justitieverslaggever van Omroep West, vond de rechter het moeilijk een beslissing te nemen. Zo tweet Knura: “De eisen liepen uiteen van jarenlange straf tot vrijspraak.” Ook de doodsoorzaak is nog steeds niet duidelijk. Doodslag kan hierdoor niet bewezen worden.

Nabestaanden lieten direct na het vonnis weten niet helemaal tevreden te zijn met het vonnis. “Een onvoorwaardelijke celstraf had een duidelijker signaal afgegeven.”

Het OM was niet bereikbaar voor commentaar.