Helmond is de vijfde grootste stad van Brabant, maar staat niet bekend om zijn goede reputatie. Zelfs Arjen Lubach wilde in zijn show de stad niet direct benoemen. Maar zijn al die vooroordelen terecht? Of is het een achterhaalde aanname? Wij gingen opzoek naar het échte Helmond.

De criminaliteitscijfer in de onderstaande tool liegen er niet om.

https://infogram.com/helmond-tool-1h0n25z1r0ll2pe

Als het om Helmond gaat hebben inwoners van andere Brabantse steden altijd wel hun mening klaar. In Tilburg hebben de mensen een duidelijk beeld van Helmond, maar wordt deze ook bevestigd door Helmond en haar lokale media. Ditisonzewijk.nl vertelt hoe zij Helmond ziet.

Twee ras-Helmonders vertellen vol passie over hun stad. Dave Kornuyt en Sonja Adriaanse doen dit op de Helmondse manier: zonder er doekjes omheen te winnen.

Het echte Helmond from Madhavi Raaijmakers on Vimeo.