Gamen wordt met de jaren populairder, ondertussen hebben wel al een Playstation 4, Xbox one X en het aantal Nintendo spelcomputers zijn niet op één hand te tellen. First-person shooter games, educatieve spelletjes, de allernieuwste apps en de nieuwste technische snufjes.
Wat kunnen we allemaal verwachten in 2018?

Faouzi Dahoua, Business Development Manager bij Dutch Game Studio zegt dat ‘Augmented Reality” (AR) een grote rol zal spelen in de nieuwe game-trend van 2018.
AR is het zien van bepaalde objecten op je mobiel die er in het echt niet zijn. Denk maar aan het ‘dansende hotdog’ filter op snapchat. Dit is vooral een nieuwe technische trend dat vooral voor mobiele applicaties bedoelt zal zijn.
Al veel grote Tech-bedrijven, zoals Apple, maken gebruik van AR en het zal niet lang duren voordat steeds meer bedrijven hierop ingaan.

Hoe worden deze trends bijgehouden? Volgens Dahoua volgen ze de conferenties die de grote bedrijven zoals Google of Apple houden. “Zij bepalen de trends en eigenlijk iedereen die deze hardware binnen krijgt, gaat hiermee aan de slag. Je moet gewoon zorgen dat je er altijd als de kippen bij bent, zo weet je precies wat er gaat komen.”

Naast conferenties voor de nieuwste technieken, heb je die ook voor games. Denk maar aan de E3 die elk jaar in Los Angeles wordt gehouden.  Want hoe zit het eigenlijk met de games op de console? Kunnen we vooral nieuwe games verwachten of zijn het veel vervolgen van al bestaande spelletjes? We vroegen het Tjeerd Lindeboom en Martin Verschoor.

Je hoort het dus, 2018 is HET jaar om te gamen.
Natuurlijk zijn er ook voor 2018 games uitgekomen die zeker de moeite waard zijn.
Wij van de nieuwsredactie hebben de beste games van de voorgaande jaren voor jou op een rijtje gezet. Hoeveel ken jij hier nog van?

Naast het feit dat je videogames voor entertainment kunt gebruiken zijn er ook andere manieren waarop een game gebruikt kan worden.

Dahoua is van mening dat in 2018 de ontwikkelingen wat educatief spelen betreft hetzelfde blijven als in 2017.  “Er zijn nu al veel games waarin kinderen spelenderwijs allerlei informatie binnenkrijgen. Dat zie je bijvoorbeeld nu al met Scholar, daar leren kinderen al heel veel van. Op den duur zal het vast ook wel op middelbare scholen en universiteiten gebruikt gaan worden, maar dat zal nog wel even duren. E-learning games worden gewoon al vrij lang gemaakt en ik denk dat de groei eruit is.”

Een bedrijf dat alles doet omtrent spelend leren is Ijsfontein.
De nieuwsredactie bezocht Ijsfontein in Amsterdam om te praten over de ontwikkelingen van spelenderwijs leren.

En de toekomst van video games in het algemeen?
Daar is nog geen concreet antwoord op.
De Business Development Manager van Dutch Game Studio denkt dat het blijft zoals het is. “Er zullen wel nog klein aanpassingen komen op het gebied van AR en VR, maar dat zullen slechts kleine vertakkingen zijn. Hele grote veranderingen zullen er dus niet meer komen.”