Van Anderson. Paak & The Free Nationals tot Palmbomen II. Het Gelderse muziekfestival Down The Rabbit Hole heeft vanochtend achttien nieuwe namen bevestigd die optreden komende zomer. Volgens Bente Bollmann, senior marketing manager bij MOJO concerts, is de editie van dit jaar vooral onderscheidend door de headliners. “Mensen moeten weten waar ze aan toe zijn als ze naar een festival gaan.”

Het festival, dat sinds 2014 wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats van 29 juni tot en met 1 juli in park Groene Heuvels in Beuningen (Gelderland). Op donderdag 28 juni kun je al op de camping terecht.

Naast Anderson. Paak & The Free Nationals en Palmbomen II zijn er nog 15 andere artiesten bekend gemaakt. Zo komt De Jeugd Van Tegenwoordig het festival onveilig maken en kunnen we genieten van de elektronische technieken van Fever Ray. Ook komen Leon Bridges, MGMT, singer-songwriter St. Vincent, Curtis Harding, First Aid Kit, Jungle, The Breeders, Tom Misch, Wende, I-F, Joe Goddard, Kokoko!, Moses Sumney en Muyayo RIF optreden.

Tekst gaat verder onder de video’s.

De headliners van dit jaar zijn volgens Bollmann een stap groter dan vorig jaar. “Als je kijkt naar Queens of the Stone Age, Nick Cave, Anderson. Paak dan zijn dat hele grote namen die we nog niet eerder gehad hebben.” Ook lijkt het erop dat de Queen of The Stone Age alleen in Nederland op het festival zullen optreden.

De kaartverkoop voor Down The Rabbit Hole is al sinds 1 december aan de slag.