BitConnect stopt ermee en daar hoort de nodige paniek bij, veel mensen hebben flink geïnvesteerd in het bedrijf. De BitConnect Coin (BCC) is al 90% in waarde gezakt, de munt is in anderhalve week gedaald van 425 dollar naar 45 dollar.

Het is een onverwachte zet van Bitconnect, dat al wat langer onder vuur ligt. Het bedrijf is vaak slecht in het nieuws gekomen en volgens Bitconnect is dat ook de reden dat ze stoppen met het handelen in cryptocurrency. Het bedrijf werd vaak gelinkt met ‘Ponzi scheme’, een fraudeleuze opzet in de beleggingswereld waarbij oude investeerders het geld ontvangen van nieuwe investeerders.

Tekst gaat verder onder de infographic.

Colin van Gijn, cofounder van Cryptotradar.nl, heeft een duidelijk standpunt: “Wij hebben vanaf het begin af aan al gezegd dat BitConnect een groot spel is, het is oplichting.” Hij zag deze stop al van mijlen ver aan komen. “Je moet je geld voor minimaal 120 dagen vast zetten, waardoor zij precies kunnen zien wanneer ze verlies gaan maken.” Dit betekent dus dat BitConnect de stekker uit het stopcontact kan halen wanneer alles niet meer zo lekker loopt.

Niet helemaal zuiver
“Ik denk dat het vertrouwen in die munt weg is, dus ik denk niet dat de BCC er nog bovenop komt,” zegt van Gijn stellig. “Het is heel makkelijk en snel geld verdienen, bij zoiets moet een addertje onder het gras zitten. Je kan het zo stellen: gierige mensen zijn hun geld kwijt.”