Het treinverkeer in Nederland staat stil. Iedereen komt te laat op zijn werk en moet zich in de tussentijd urenlang vervelen op het station. Voor al die gefrustreerde stilzitters een handleiding om verveling tegen te gaan: ‘Hoe htilstaand treinverkeer te doorstaan op Utrecht Centraal’.

Oorlogskapsel
Niet alleen je reisschema is door de war. Ook je kapsel lijkt te verkeren in een war. Door de orkaanresten in je haar is er geen vorm meer in te krijgen. Gelukkig is er een kapper op het station om je dag te redden. Kun je daarna misschien nog even een chickie scoren 😉 !

Olympisch voorbereiden
Niet bij de pakken neerzitten! Maak gebruik van de situatie en bereid je alvast voor op de aankomende Spelen. Pop-up store Sportlife heeft een mooie schaatsbaan voor je aangelegd, waar ook zeker gebruik van gemaakt moet worden.

Cultuurbarbaar
Voor de cultuurfreaks onder ons: er is een foto-expositie te zien van fotograaf Jaap Scheren, winnaar van de Somfy Photography Award. De expositie is te bewonderen op de eerste verdieping. Probeer niet naar beneden te waaien!

Geen trein-, maar luchtvaart
De wind is niet alleen vervelend, maar ook leuk! Breng het kind, of voor de professional je skills, in jezelf naar boven. Flans je beste papieren vliegtuigje in elkaar en ga de strijd aan. Wie kan het langst in de lucht blijven zweven?

Je innerlijke Mozart
Elk station kent wel een piano. Je weet wel, die pianofilmpjes die viral gaan. Je zou liegen als ook jij niet die fame zou willen. Daarom: duik achter die piano, laat je vingers dansen en laat de innerlijke Mozart horen.

Dam son!
Die jeugd van tegenwoordig… Alleen maar bezig met hun schermpjes. Zij hebben geen tijd meer voor spelletjes, of toch wel? Op menig laptop zit wel een schaak- of damspelletje. Randomise your partner en wordt de schaak-/damkoning van Utrecht Centraal!

Meubel-monnies
Urenlang wachten op je trein: het is geen pretje. De hele tijd zitten op die harde bankjes en met een beetje pech beland je ook nog met je arme billen op een trap. Gelukkig is er een meubelzaak. Een mooie bank en jij maakt de blits op Utrecht Centraal. Maak er anders een bijverdienste van: vijf euro voor een halfuurtje lekker zitten. Terwijl jouw portemonnee vol raakt, blijven de treinen maar stil staan. Hallelujah!

Koffie-kunst
Stapte je met het goede been uit bed? Je had zin om lekker te werken, maar door de storm kan je je werklust niet botvieren. Althans, tenzij je een beetje lef toont en afstapt op het Nespresso-winkeltje op het station. Leer koffie maken! Zullen ze thuis vast niet erg vinden.

Recordje neerzetten
Als klap op de vuurpijl: organiseer het wereldrecord ‘Verstoppertje spelen’. Het station staat bomvol mensen, die zich allemaal vervelen. Niet alleen bereik je je fame waar je al jaren van droomt, ook kun je hierlangs je Instagram-achterban uitbreiden… ik bedoel sociale contacten opbouwen.

En geloof me: alles komt goed! Dit waait wel over.

Foto: Wikipedia