De storm van afgelopen donderdag liet ook Tilburg niet onberoerd. De schade in de Brabantse stad betrof vooral omgewaaide bomen, losgelaten dakpannen en chaos op het spoor en de wegen.

Volgens Rosanneke van Daele-Noomen, woordvoerder bij de gemeente Tilburg, loopt het aantal meldingen over omgewaaide bomen en afgebroken takken nog steeds op. ‘’Vanuit de huidige overzichten zijn er circa 150 omgewaaide bomen gemeld en in tientallen gevallen gaan de meldingen over uitgebroken takken. In werkelijkheid is het aantal locaties met omgewaaide bomen en uitgewaaide takken wellicht nog iets hoger. Sommige locaties zijn nog niet gemeld, die worden wel meegenomen door de ruimingswerkzaamheden buiten.’’

De schade is volgens Van Daele-Noomen behoorlijk. ‘’Naast schade aan de bomen zelf, is er schade aan gebouwen, hekwerken, auto’s en lichtmasten.’’

Martine Wilms, van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, liet weten dat er geen letsel bij mensen in Tilburg voorkwam na aanleiding van de storm. ‘’Er kwamen vooral meldingen van omgewaaide bomen, loshangende dakplaten en ramen die eruit waaiden. Het was een drukke dag. Mensen bellen de alarmcentrale (112) voor alles, terwijl je bijvoorbeeld voor loshangende takken de gemeente moet bellen.’’

Foto: David van Haren