Morgen worden de Musical Awards weer uitgereikt. Volgens Marijke Hendriksen, musicalblogster, zijn dit de grootste kanshebbers:

AD Publieksprijs
De AD Publieksprijs is de belangrijkste award van de avond. Welke grote musical wordt door het publiek bestempeld als de beste show? En de genomineerden zijn:

1. The Lion King
2. On Your Feet
3. Soldaat van Oranje

Volgens Marijke Hendriksen maakt The Lion King de meeste kans. “Het zal waarschijnlijk gaan tussen Soldaat van Oranje en The Lion King. Die laatste heeft de Disney-stempel en is voor jong en oud een aantrekkelijke show. Soldaat van Oranje is geen familiemusical”, zegt Marijke. Dat On Your Feet niet gaat winnen komt volgens Marijke doordat de show nog niet zo langs speelt.

Juryprijs Beste Grote Musical
Naast de publieksprijs zijn er ook juryprijzen. In de categorie Beste Grote Musical zijn dit de kanshebbers:

1. Fiddler on the Roof
2. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt
3. De Marathon

Volgens Marijke is het lastig om hieruit een winnaar te kiezen: “Dit zijn drie mooie, populaire musicals die alledrie herkenbaar zijn. Ik denk dat de vakjury een Nederlandse musical gaat kiezen”. Daarmee valt Fiddler on the Roof af. Als Marijke geld zou moeten inzetten, zou ze voor Was Getekend, Annie M.G. Schmidt kiezen. “Iedereen kent Annie M.G. Schmidt en de casting is fantastisch. Marjolijn Touw, William Spaaij en Simone Kleinsma behoren echt tot de beste in het vak”, zegt Marijke.

Beste Vrouwlijke Hoofdrol in een Grote Musical
Wie is dit jaar de beste musicalactrice?

1. Simone Kleinsma (Was Getekend, Annie M. G. Schmidt)
2. Esmée Dekker (My Fair Lady)
3. Jelka van Houten (De Marathon)

Marijke: “Simone gaat dit jaar ongetwijfeld voor de vijfde keer die prijs pakken. Ze heeft een klote jaar achter de rug vanwege het overlijden van haar man. Ze heeft die award dus wel een beetje nodig. Daarnaast speelt ze een prachtige Annie.”

Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote Musical
De prijs voor beste acteur gaat dit jaar naar een van deze drie mannen:

1. John Buijsman (De Marathon)
2. William Spaaij (Was Getekend, Annie M.G. Schmidt)
3. Thomas Acda (Fiddler on the Roof)

Als het aan Marijke ligt dan gaat deze award naar John Buijsman. Hij vertolkte zowel in de film als de musical van De Marathon de hoofdrol. “Hij ís gewoon dat personage. Hij speelt het niet.”

Of de voorspellingen kloppen zal woensdag blijken. Het Musical Awards Gala wordt om vijf voor half tien uitgezonden op NPO 1.

Voor een lijst met alle genomineerden, klik hier.