Nederland speelt in de Nations League tegen Frankrijk en Duitsland. De Nations League is een nieuwe competitie van The Union of European Football Associations (UEFA) die de internationale oefenwedstrijden moet vervangen. Teams in de hoogste league kunnen strijden voor een kwalificatie voor het Europees kampioenschap. De loting voor de verschillende leagues was live te volgen via de website van de UEFA.

Foto: Wikimedia Commons

De landen zijn getrokken door een aantal oud-voetballers en een actieve voetballer, onder toeziend oog van UEFA competitiedirecteur Giorgio Marchetti.

De 55 associaties die meedoen aan de Nations League zijn verdeeld in vier categorieën. Deze zijn weer onderverdeeld in potten met landen. In league A en B zijn er drie potten en in league C en D zijn er vier potten.

Alleen de landen in league A maken kans om de Nations League te winnen. De rest van de leagues spelen alleen voor een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap en proberen zich te promoveren tot een hogere league. De landen in league A zijn getrokken door Deco (Anderson Luis de Souza), een voormalige Portugese voetballer. De eerste groep in deze league bestaat uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Dit betekent dat Nederland tegen Frankrijk en Duitsland zal moeten spelen om zich te kunnen kwalificeren voor het Europees kampioenschap.

De tweede groep in league A bestaat uit IJsland, Zwitserland en België. De derde groep bestaat uit Polen, Italië en Portugal. De vierde en laatste groep in de eerste league bestaat uit Kroatië, Engeland en Spanje.

Naast league A zijn er ook league B, league C en league D. Alle leagues hebben een winnaar die zich kan kwalificeren voor het Europese Kampioenschap in 2020. Het is de bedoeling dat de Nations League elke twee jaar wordt gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in september, november en december 2018. De finale van de Nations League is in juni 2019.