Hoofdtrainer Erwin van de Looi stapt dit voetbalseizoen op bij de Tilburgse voetbalclub Willem II. Volgens de woordvoerder van de club, Wouter Janssen, komt het vertrek van de trainer als een verrassing. “We hadden het evaluatiegesprek pas gepland in maart.”

Foto: Wikimedia

Op de website van de voetbalclub staat een verklaring van Van de Looi. Hij gaat niet specifiek in op de reden waarom hij Willem II verlaat, maar hij laat weten dat hij de beslissing op gevoel heeft gemaakt. Daarna heeft hij meteen de voetbalclub ingelicht over zijn besluit. “Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging”, laat Van de Looi op de website weten.

Volgens Janssen had Van de Looi vorige week al aangegeven zijn contract niet te verlengen. Ondanks het plotselinge vertrek heeft de club haar oog nog niet laten vallen op een nieuwe hoofdtrainer. “Het nieuws is net bekend en we hebben tijd nodig gehad om dit te verwerken”, zegt Janssen. “Ook moest het nieuws eerst gecommuniceerd worden binnen de club en erbuiten. We gaan wel op zoek. ” Janssen wilde niet ingaan op de inhoud van het geplande evaluatiegesprek.

Van de Looi begint zijn voetbalcarrière bij RKHVV (Rooms Katholieke Huissense Voetbal Vereniging) en speelt daarna onder andere bij Vitesse en FC Groningen. Sinds 2016 is hij trainer bij Willem II en dat blijft hij tot zijn contract afloopt op 30 juni 2018.