Ondanks de salarisverhoging van de Oranjevrouwen hebben ze geen goede start gemaakt in 2018. Eind 2017 kregen de dames een nieuwe salarisovereenkomst door de goede prestaties. Door de salarisverhoging kunnen de vrouwen zich meer focussen op hun sport.

Afgelopen week verbleven de Oranjeleeuwinnen in Spanje voor een oefenstage. De trainingswedstrijd tegen Spanje verloren ze me 2-0. Ook eindigde de wedstrijd tegen Engeland met 4-1. Alle vrouwen kregen speeltijd en de gelegenheid om hun talenten e laten zien. Salman Khawaja, voetbalkenner en editor bij vrouwenvoetbalnieuws.nl: ‘Het is belangrijk dat Oranje op tijd wakker wordt. De speelsters moeten weer terug naar de basis’.

Afgelopen jaar maakte de Oranjevrouwen grote sprongen. Ze schreven historie en werden Europees kampioen. Salman: ‘De Eredivisie Vrouwen heeft tot nu toe geen succes geboekt ten aanzien van 2017, dat is een zeer kwalijke zaak.’ Volgens Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur, was de salarisverhoging een erkenning voor de positie die zij tegenwoordig innemen. Het doel van de bond was om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen.

‘Bij de Eredivisie Vrouwen is het op dit moment te veel gericht op korte termijn succes. Het is van belang om de vrouwen continuïteit te bieden’, kaart Salman aan. Salman benadrukt dat het opgebouwde succes niet verloren moet gaan. ‘Bij slechte prestaties komt de WK-kwalificatie in het geding. Dit zal het sociaal-maatschappelijk beeld niet ten goede komen’.