Oh jee… Je moet een studie kiezen. Na twintig studiekeuzetests blijk jij geboren te zijn voor de journalistiek. Nu moet je nog bepalen waar je dat gaat studeren. De Nieuwsredactie vroeg de huidige studenten waarom jij voor Tilburg zou moeten kiezen.

Voor Remy Kock is het duidelijk waarom Tilburg de beste journalistieke opleiding van Nederland heeft: “Het is een hele gezellige opleiding. Je doet hier veel samen en je hebt niet het gevoel dat je constant voor jezelf moet vechten.” Tweedejaarsstudente Charlotte Hamilton is vooral enthousiast over de band die ze met haar leraren heeft. “Alle leraren kennen je voornaam en zijn geïnteresseerd in jouw verhaal”, zegt Charlotte.

Irene Visschers zit in het derde jaar en houdt heel erg van het schoolgebouw. “De school heeft hele warme kleuren, daardoor voelt het niet alsof je les hebt in een ziekenhuis of gevangenis”, zegt Irene. Daar sluit Remy Kock zich bij aan: “De inrichting is niet saai en doordat je met maar één studie in een gebouw zit, krijg je een hele vrije sfeer.”

Volgens Yoran ter Voert is Fontys Hogeschool Journalistiek bij uitstek de plek waar je veilig kan experimenteren met het vak. “Je mag hier fouten maken. Daar kun je alleen maar van leren. Daarnaast hou ik echt van de persoonlijke omgang met de leraren”, aldus Yoran.

Geloof je ons niet? Kom dan vandaag naar de open dag en laat je overtuigen.