De Fontys Hogeschool voor Journalistiek heeft een actieve studievereniging, RAAK. Hier kun je zonder ontgroening lid van worden en aan alle activiteiten meedoen. Charlotte Hamilton, voorzitter van RAAK, vertelt ons waarom dit “de leukste studievereniging van Nederland” is.

– Kan je uitleggen wat RAAK voor studievereniging is?
“RAAK wil de nieuwsgierige studenten leuke en leerzame activiteiten brengen. Er worden door RAAK leuke feestjes, interessante interviews en gave activiteiten georganiseerd.”

– Wat voor activiteiten zijn dit?
“We hebben bijvoorbeeld de feestcommissie, deze zorgt natuurlijk voor alle gezellige feesten. Ook hebben we een activiteitencommissie. Deze organiseert onder meer de pubquiz, bierpongtoernooi, nieuwjaarsborrel en voetbaltoernooi.”

– Wat maakt RAAK nou zo leuk?
“Iedereen is welkom bij RAAK. Je kan gewoon lekker jezelf zijn. Het gaat erom dat je het gezellig hebt.”

– Wat maakt RAAK nou zo anders dan andere studieverenigingen?
“Omdat we een kleinere vereniging zijn, zijn we erg close met elkaar. Hierdoor hebben we een goede band en doen we samen veel leuke dingen.”

– Zijn er verder nog nog voordelen aan de studievereniging?
“Ja, als je lid wordt van RAAK, krijg je korting op de studieboeken. Dat is super handig, omdat die schoolboeken best wel wat kosten.”

– Op school hebben we ook een introductiekamp. Dit wordt door RAAK georganiseerd. Als je op school komt, waarom moet je dan mee op dit introductiekamp?
“Het is heel gezellig om hier nieuwe mensen te leren kennen. Je leert Tilburg kennen en ook heel wat studenten die al op school zitten. Je maakt echt de gekste dingen mee, maar wel op een hele leuke manier. Het is een fantastisch begin van je schooljaar.”

https://www.facebook.nl/Raaktilburg 

Foto: Marith Attasio