Tijdens de open dag van de Fontys Hogeschool Journalistiek konden aankomende studenten proeven van verschillende vakken die gegeven worden. Wat is bijvoorbeeld Journalism Studies en op wat voor manier is er aandacht voor radio en televisie?

Journalism Studies
Tijdens Journalism Studies kijk je als aankomend journalist goed naar de journalistiek. Wat mag je wel en niet plaatsen, hoe ziet het Nederlandse medialandschap eruit en mag je undercover werken als journalist? Dit zijn typische vragen die bij Journalism Studies aan bod komen. Maar je kijkt ook naar vernieuwing binnen het vak. Docent Monique Hamers legt uit waarom dat zo belangrijk is.

Televisie
Op de open dag was ook de televisiestudio toegankelijk. Daar kreeg je uitleg over video op de Fontys Hogeschool Journalistiek. Zo maak je voor dat vak reportages, televisie-uitzendingen en talkshows.Camilia bezocht de televisiestudio en was onder de indruk.

Radio
Liever niet met je gezicht in beeld? Dan is het vak audio misschien wel iets voor jou. Tijdens audio leer je radiomaken in verschillende vormen. Je maakt reportages op locatie, interviewt mensen in de studio en vraag je experts de hemd van het lijf in korte items. Een aantal bezoekers van de open dag mocht zelf plaatsnemen achter de microfoon..