Vanaf morgen schittert darter Michael van Gerwen in een nieuwe outfit. Hij ruilt zijn oude vertrouwde felgroene shirt in voor een ander felgroen shirt, met zwarte mouwen. Gaat met deze ingrijpende verandering de iconische look van Mighty Mike verloren? We vroegen het de voorzitter van de Michael van Gerwen Fanclub.

Het oude shirt van Van Gerwen:

Volgens Jos van Raaij, voorzitter van de Michael van Gerwen Fanclub, zijn er wisselende reacties op de nieuwe outfit: “De meeste mensen zijn opgelucht dat het shirt nog steeds groen is”, zegt Jos. Maar volgens hem balen veel leden ervan dat ze nu een oud Van Gerwenshirt thuis hebben liggen. “Een van mijn beste vrienden voelt zich wel een beetje genaaid, hij heeft vorige week het oude shirt besteld”, lacht Jos. “Mijn vriend heeft pech gehad, maar ik denk dat de meeste fans gewoon heel blij zijn dat ze weer een nieuw shirtje van hun idool kunnen kopen”, voegt hij daaraan toe.

Het nieuwe shirt van Van Gerwen:


Jos snapt wel dat de darter een nieuw shirtje wilde. Volgens hem heeft Michael een goed dartjaar achter de rug. Maar in de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het wereldkampioenschap, lag hij er al in de halve finale uit. “Daar heeft hij echt wel wakker van gelegen. Zo’n nieuw shirtje is dan een frisse start”, zegt Jos.

Nu Michael zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn looks, kan hij zijn pijlen weer volledig richten op het nieuwe dartseizoen.