Het thema van de Koningsspelen van 2018 is sinds vandaag bekend. ‘Binnenstebuiten’ moet de kinderen naar buiten trekken. Het is al de zesde editie van de dag die in het teken staat van sport, bewegen en gezond ontbijten.

Hoewel scholen ieder jaar zelf de invulling van de Koningsspelen bepalen, is het thema een richtlijn. “We willen dat ze gaan voetballen, tennissen, in bomen klimmen, noem maar op. Het gaat er om dat ze gezond bezig zijn en dit jaar vooral lekker buiten.” Aldus Annemarie Smith, die al jaren de Koningsspelen namens het Johan Cruyff Foundation organiseert.

Stichting Jantje Beton is alleen maar tevreden met het thema. Een woordvoerster van het goede doel is enthousiast.  “We zijn er blij mee dat er steeds meer mensen realiseren hoe belangrijk buitenspelen is.” De stichting zet zich al jaren in voor het buitenspelen en viert dit jaar zijn vijftigste jubileum. “Wij hebben dit jaar veel activiteiten vanwege het jubileum en we vinden wel dat het alleen maar beter is dat er op steeds meer dagen buiten gespeeld wordt.” Naar eigen zeggen ‘ondersteunen en omarmen’ ze het thema van de Koningsspelen.

Buiten het thema verandert er niets aan de spelen. De dag start nog steeds met het ontbijt om daarna volop in beweging te komen. De kinderen van deelnemende scholen krijgen ieder jaar een cadeautje mee naar huis, dat ook in het thema buitenspelen zal zijn. Net als voorgaande jaren zal Kinderen voor Kinderen een nummer uitbrengen voor het evenement.