Bron foto: Creative Commons

Het bestuur van NAC Breda doopt de wedstrijd van woensdagavond tegen Heracles om tot de traditionele carnavalswedstrijd. Elk jaar komen de NAC-supporters op deze dag massaal verkleed naar het stadion. Er is echter een probleempje; omdat carnaval in het zuiden van het land pas vrijdag begint, is het maar de vraag of de supporters feestelijk gekleed hun club de moed in komen zingen.

Marcel Vermolen, woordvoerder van de officiële supportersvereniging van NAC Breda, zegt zelf dat er niets is gepland in verband met de omgedoopte wedstrijd. “Volgens mij gaan mensen ook niet verkleed naar de wedstrijd vanavond”, vertelt Vermolen, “Carnaval is natuurlijk nog niet begonnen, maar je weet het nooit in Breda.”

Verkleed naar Rotterdam

Volgens NAC Breda is het aan de supporters zelf om ervoor te kiezen om vanavond verkleed hun club te komen aanmoedigen. NAC zelf heeft er weinig invloed op en weten ook niet of het vanavond al feest is in het Rat Verlegh Stadion. “Carnaval barst op z’n vroegst morgen pas los, maar wie weet”, vertelt de woordvoerder van de Bredase club.

Zondag is het daarentegen wel feest voor de supporters. “Deze zondag spelen we uit tegen Excelsior in Rotterdam en dan gaan we wel verkleed.” De woordvoerder van NAC Breda denkt dit ook: “De kans is groter dat de supporters zondag verkleed naar Excelsior – NAC gaan dan vanavond hier in Breda.” Aldus de woordvoerder.

Of de tribunes vanavond vol zitten met verklede supporters, is dus niet zeker te zeggen. Op carnavalszondag kun je hier echter als supporter niet aan ontkomen.