Op de Olympische Winterspelen die vrijdag van start gaat worden 110.000 condooms uitgedeeld. Een record voor de Winterspelen. De condooms worden uitgedeeld door Convenience Co, een Zuid-Koreaans bedrijf die condooms produceert. Aan de Winterspelen doen rond de 3000 atleten mee. Dat is dus 37 condooms per atleet.

Het is niet voor de eerste keer dat er condooms worden uitgedeeld in de olympische dorpen. Zuid-Korea was ook het eerste land in 1988 wat condooms verspreidde. Toen organiseerde het land de Zomerspelen. De meeste condooms werden op de Zomerspelen in 2016 in Brazilië weggegeven Dat waren er 450.000, tweeënveertig condooms per atleet.

Seksuoloog Suzanne Reijnen juicht het toe dat er gratis condooms worden uitgedeeld. “Het uitdelen van condooms laat zien dat je maatregelen neemt tegen het krijgen van soa’s of hiv”. Volgens haar heeft het geen invloed op verdere sportprestaties.