In de Galgenwaard stond woensdagavond de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta R’dam op het programma, een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Waar Utrecht meedoet om de plaatsen voor Europees voetbal, moet Sparta Rotterdam strijden voor handhaving in de Eredivisie. 

FC Utrecht had in de eerste helft duidelijk het beste spel en creëerde kans na kans. De Rotterdammers hadden weinig in te brengen en moesten vol in het defensief. Ondanks de vele kansen aan Utrechtse kant wisten ze niet tot scoren te komen. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij onder andere Cyriel Dessers en Yassin Ayoub. Op slag van rust kreeg Sparta Rotterdam een grote kans via Fred Friday. Zijn schot ging naast.

In het begin van de tweede helft zag je duidelijk meer pit in het elftal van Dick Advocaat. De Spartanen creëerden in de tweede helft meer kansen via Holst, Vriends en Ahannach. Maar uiteindelijk was het toch FC Utrecht dat met de zege ging lopen. Bekijk hieronder het wedstrijdverloop in foto’s.

Foto’s: David van Haren