De theaterzaal van het Albeda College in Rotterdam zat vol jongeren afgelopen dinsdag vanwege het Grote jongeren lijsttrekkingsdebat. Verschillende Jongeren en Jongerenraad Young010 debatteerde genadeloos met de lijsttrekkers van hun stad.Aanwezig waren: Leefbaar Rotterdam, PVDA, SP, D66, GroenLinks, Nida, PVDD, CDA, ChristenUnie-SGP, Denk, 50PLUS, Stadsinitiatief en VVD.

De jongeren gaven hun duidelijke mening over Onderwerpen als racisme, de “patseraanpak” en de toekomst. De lijsttrekkers moesten ook even denken over de vraag: wie er verantwoordelijk is voor het feit dat Nederlandse jongeren niet veel interesse hebben in de politiek wat uit onderzoek blijkt. In het audiofragment is te horen wat zij hiervan vinden. De 22-jarige lijsttrekker Christel Monrooij (ChristenUnie-SGP) geeft ook haar mening over de belangen van jongeren en Politiek.