Bron: Ultra’s Eindhovia

De vlag van supportersgroep Ultra’s Eindhovia is gestolen. Supporters van rivaliserende club Helmond Sport hebben de vlag uit het opslaghok gestolen. Dit betekent het einde voor de supportersgroep van FC Eindhoven.

Ultra’s Eindhovia wil zelf niks zeggen over het incident. “Wij doen geen uitspraak naar de media, wij hebben ons statement op de site staan”, zegt ere-lid Kaj Hansen. “We moeten nu een lijn trekken, van ons komt er voorlopig niks naar de media”. Ze bedanken in hun statement iedereen die de club een warm hart heeft toegedragen.

Bij harde kernen van voetbalclubs is het gebruikelijk dat wanneer de vlag gestolen wordt je per direct een einde moet maken aan het bestaan van je supportersgroep.
Er is door een soortgelijke groep van Helmond Sport ingebroken in opslaghok van de Ultra’s bij het FC Eindhoven-stadion en ze hebben de vlag meegenomen. De club heeft via een statement op haar website laten weten aangifte te gaan doen vanwege inbraak.

Sfeergroep

Ultra’s Eindhovia is de sfeergroep van FC Eindhoven. Sinds 2012 houdt de groep sfeeracties in het Jan Louwers stadion. Zoals ze op hun eigen site zeggen, willen ze de sfeer in het stadion optimaliseren. Ze willen ook een groep zijn waarmee de jongere fans zich kunnen identificeren, tijdens en buiten de wedstrijden.