De sekspop, een woord wat bij velen meteen een onverbiddelijk, afkeurend oordeel oproept; vaak wordt er een lachertje van gemaakt en soms wordt er zelfs van gewalgd. Iemand die een pop bezit wordt ‘kansloos’, ‘eenzaam’ of misschien zelfs wel ‘gestoord’ genoemd. Waar een seksspeeltje vaak juist wordt gezien als iets wat van toegevoegde waarde kan zijn op het seksleven is het nabootsen van een partner van vlees en bloed velen een brug te ver.

Metaboo

Met de Metoo-discussie die momenteel speelt geeft dit eigenlijk te denken. Wie doet de maatschappij nou echt kwaad? Diegenen die ontucht plegen omdat ze kicken op dominante ‘machtsspelletjes’ of mensen die daarvoor een kunstmatige dame of heer inzetten? De eigenaren van de poppen kunnen de liefde bedrijven wanneer ze willen met daarbij de garantie er niet voor aangeklaagd te zullen worden; ze bezitten de pop namelijk. Het stereotype denkbeeld op dit onderwerp kan daarom beter eens worden herzien.

De poppen worden steeds betaalbaarder. De doelgroep beperkt zich daardoor misschien in steeds mindere mate tot de kansloze ‘loners’. Loners die de wanhoop zo nabij zijn dat zij geen andere mogelijkheid meer zien dan deze grootse investering te maken. Ze willen immers toch op de een of andere manier in hun seksuele behoeften voorzien.

Een sekspop kan straks voor steeds meer mensen uitkomst gaan bieden en daarmee is er een goede kans dat er minder schande over gesproken zal gaan worden. Het taboe kan zo mogelijk worden doorbroken. Dus studenten, benieuwd geraakt hoeveel je anno 2018 kwijt bent voor deze – misschien wel – waardevolle toevoeging op je seksuele (zelf)bevredigingsleven? Benieuwd naar hoe andere studenten naar deze ontwikkelingen kijken? Kijk dan dit videoitem!