12:53 Het is over er wordt vandaag niet meer geschaatst op de shorttrackbaan. Hoogtepunt is de bronzen medaille voor de Nederlandse aflossingsploeg. Jorien ter Mors, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof mogen straks naar het podium om de derde plaats te vieren. Morgen zal de medaille worden uitgereikt aan de dames. Het enige smetje op deze prachtige dag is de diskwalificatie van Sjinkie Knegt. Donderdag zullen de finales gereden worden. Tot dan!

12:47 Het onmogelijke is gebeurd, van tevoren had niemand rekening gehouden met twee diskwalificaties. De Nederlandse vrouwen vieren het brons alsof ze goud hebben gewonnen en wat een mooie afsluiting ook voor Jorien ter Mors.

12:44 Daar is de uitslag: Korea wint goud, Italië wint zilver en Nederland pakt brons. Wat gebeurt er hier allemaal.

12:40 Canada en Italië vallen en liggen onderuit.

12;38 China ligt op kop en houdt voorlopig stand.

12:35 De finale gaat beginnen. In de staan China, Italië, Korea en Canada.

12:34 Nederland rijd een wereldrecord!! Ze winnen de B-Finale overtuigend en mag nu hopen dat er twee diskwalificaties in de A-finale vallen. Tevens was dit de laatste wedstrijd van Jorien Ter Mors die hierbij afscheid neemt van het shorttrack.

12:29 Nederland start goed en pakt de leiding in de wedstrijd.

12:27 De laatste twee shorttrackraces van vandaag zullen gereden gaan worden in de 3000 meter aflossing. Nederland komt in de B-finale uit tegen Japan, Hongarije en Rusland die doorgaan onder de olympische vlag. De kans op een medaille is nihil. Ze moeten dan eerste worden de B-Finale en in de A-finale moeten er twee penalty’s vallen.

12:19 Toch is er ook nog goed nieuws. Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf hebben zich knap geplaatste voor de kwartfinales. Donderdag komen ze daarin in actie.

12:15 De kwalificatie zitten erop. De grote verliezers zijn Sjinkie Knegt en de Canadees Charles Hamelin, zij wisten zich niet te plaatsen voor de kwartfinales.

12:07 Knegt is klaar, hij krijgt een penalty en zijn kans op een medaille is hierdoor verkeken. De wereldkampioen uit Bantega is klaar op het olympisch toernooi.

12:04 Verassing, Knegt ligt er naar alle waarschijnlijkheid uit.

12:03 Sjinkie Knegt begint zijn heat ook met een valse start.

12:01 Breeuwsma gaat ook door. Hij lag op de laatste plaats en rijdt in de voorlaatste ronde naar de tweede plaats. Hamelin ligt er verrassend uit.

12:00 Poging twee voor Breeuwsma. Gaat het hem lukken om Lim of Hamelin achter hem te houden.

11:57 Breeuwsma mag in zijn handen knijpen, hij valt maar de scheidsrechter bepaalt dat er een herstart komt.

11:56 Daan Breeuwsma mag Hoogerwerf nu na gaan doen. Hij zal zo van staart gaan in heat 4.

11:54 Hoogerwerf is door. Het scheelde weinig of hij had het niet gehaald. Hij lag continu op de derde plaats, maar de man die op dat moment tweede reed Knoch, Viel.

11:52 Dylan Hoogerwerf staat aan de start. We gaan kijken hoe de 22-jarige Nederlander gaat proberen een plek in de kwartfinale te bemachtigen. Makkelijk gaat hij het niet krijgen.

11:51 Girard is door, de Canadese winnaar van de 1000 meester plaatst zich makkelijk voor de volgende ronde

11:46 De 500 meter is begonnen in heat 3, 4 en 5 komen de Nederlanders in actie.

11:42 De kwalificatie voor de 500 meter bij de mannen gaat zo beginnen. Voor Nederland komen in actie: Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma en topfavoriet voor de titel Sjinkie Knegt.

11:35 De laatste heat van de vrouwen is over. Alle drie de Nederlanders zitten nog bij de laatste zestien. De finales van de 1000 meter worden donderdag gereden en dan moet blijken of Van Ruijven, Schulting en Van Kerkhof mee kunnen doen om de medailles.


11:30 De Koreaanse Kim plaatst zich met groot gemak voor de kwartfinales en lijkt één van de grote favorieten te zijn voor de gouden medaille.

11:26 Seidel en Prosvirnova krijgen allebei een penalty en van Kerkhof plaatst zich voor de kwartfinales.

11:25 Wat beslist de scheidsrechter gaat Van Kerkhof nog door?

11:24 Valpartij, drie vrouwen ten onder. en Van Kerkhof wordt derde.

11:23 Van kerkhof op de baan.

11:22 Penalty voor Christie, haar toernooi is over.

11:19 Van Ruijven en Christie allebei door. Vooral de plaatsing van de Britse wereldkampioen is opmerkelijk te noemen. Ze startte heel traag door haar enkelblessure, maar toch weet ze zich bij de eerste twee te plaatsen.

11:17 Christie leek weg te gaan maar gaat het toch nog proberen. Gaat ze zich nog kwalificeren?

11:16 Christie valt en het moet geblesseerd afhaken.

11:14 Fontana speelt met haar tegenstanders en wordt eerste. Nu is het de beurt aan Van Ruijven die het om moet nemen tegen de britste Elise Christie.

11:12 Fontana in de baan. In de heat hierna zullen we Lara van Ruijven in actie zien komen.

11:11 Schulting plaats zich voor de kwartfinale. Ze rijdt de hele wedstrijd op kop en finisht als eerste.

11:10 De heat van Schulting gaat zo beginnen. Naar alle verwachting zal ze makkelijk doorgaan naar de kwartfinales.

11:00 we gaan beginnnen met de 1000 meter bij de dames, de eerste Nederlander die in actie zal komen is Suzanne Schulting zij zal starten om 11:07.