De 49e editie van het Nederlandse festival kiest dit jaar weer de traditionele artiesten. Vorig jaar was de line-up verrassend met acts zoals Justin Bieber en Martin Garrix. In poppodium Paradiso in Amsterdam werden de namen bekend gemaakt.

Vorig jaar wilde Pinkpop een andere kant op gaan. Meer de richting van dance en hiphop. “Op deze manier wilde het festival de jeugd aanspreken. Toch zie je in deze line-up van artiesten wel weer de rock en pop terug”, vertelt vrijwilliger van Pinkpop Luca de Louw. Al negen jaar bezoekt zij elk jaar het festival en werkt er tegenwoordig ook als vrijwilliger.

Op Twitter reageren mensen gemixt op de line-up. Velen vinden dat er te veel onbekende artiesten optreden en anderen missen toch nog steeds de oude line-ups van Pinkpop.

“Namen als Greta van Fleet en Pearl Jam brengen de rock echt terug in het festival. Artiesten als  Jess Glynne en Bruno Mars zorgen voor de pop-vibe. Het is wel nog steeds heel erg gebaseerd op het nieuwe publiek, dit zie je aan rappers als Lil’ Kleine en Ronnie Flex.” Toch blijft Luca positief over het festival. “Het is Pinkpop en dat blijft leuk. Zoals het er nu uit ziet heb ik er wel kei veel zin in.”

De officiële line-up:
Vrijdag

Pearl Jam
Snow Patrol
The Offspring
BLØF
Oh Wonder
Oliver Heldens
Lil’ Kleine
Jess Glynne
Blaudzun
The Last Internationale
Donnie
The Academic
Slydigs
Aicha Cherif
Walden

Zaterdag

Foo Fighters
The Script
Miss Montreal
Noel Gallagher
A Perfect Circle
Sevn Alias
De Likt
Alan Walker
Parov Stelar
Walking On Cars
Aurora
JP Cooper
Marmozets
Youngr
Gangs of Youths
Theo Lawrence & The Hearts
Riley Pearce

Zondag

Bruno Mars
Editors
Oscar and the Wolf
Jessie J
Ronnie Flex
The Kooks
Triggerfinger
Don Diablo
Years & Years
Blackbird
Michelle David & The Gospel Sessions
Tom Walker
Milky Chance
Greta van Fleet
Scarlet Pleasure
The Overslept
Brian Fallon & The Howling Weather
Sigrid

Foto: Pixabay/bbolender