Midden in het centrum vind je het ‘Mercado de Bolhão’. Deze markt in hartje Porto is geliefd onder zowel locals als toeristen. En dat is niet zo gek! Je vindt hier twee verdiepingen met de meest verse producten en dat allemaal voor een klein prijsje. De markt is ontstaan in 1850 als handelsplek voor lokale boeren, maar is inmiddels flink uitgebreid.

Voor écht verse vis, ga je echter iets verder het centrum uit. Pak de trein of de bus richting Matosinhos en stap bij Mercado uit. Je stapt direct voor de markt uit! Vissers varen ‘s avonds laat uit en komen midden in de nacht terug aan wal met de vangst. Het is vervolgens aan deze hardwerkende vrouwen om alles klaar te maken en te verkopen. Velen werken hier al hun hele leven en het is een hechte gemeenschap. De sfeer, die is top! Ze helpen je maar al te graag met het uitzoeken van de perfecte vis.