De Filipijnse afdeling van Greenpeace maakte begin deze maand een enorme walvis van publiek afval. Hiermee wilde zij aandacht vragen voor het wereldwijde plastic vervuiling probleem. Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de wereld? Eric Seleky van The Plastic Soup Foundation geeft tips van hoe je zo milieubewust mogelijk je dag doorkomt zonder plastic te verbruiken.

Jaarlijks wordt er volgens Universiteit van Georgia zo’n vijf tot dertien ton plastic in de zee gedumpt. Dit wordt ook wel de plastic soep genoemd. Zeedieren eten hierdoor vaak plastic afval en raken er in verstikt. Jaarlijks sterven er een miljoen dode zeevogels en 100.000 zoogdieren.

Plastic is niet alleen schadelijk voor de dieren in de zee en oceaan, maar ook voor het milieu. Tijdens het productieproces van plastic komen CO2 en andere schadelijke chemicaliën in de lucht terecht. Dit leidt tot opwarming van de aarde.