Op de beurs Tuinidee 2018 presenteren allerlei bedrijven de nieuwste tuintrends. Nieuwsredactie bezocht de beurs en kwam erachter wat jij kunt doen om jouw studententuin om te toveren tot een chille plek.

Met de volgende tips kun je er voor zorgen dat jouw studententuin er deze zomer weer stijlvol uitziet. Zo pimp je jouw tuin op een goedkope en leuke manier.

  1. “Grijze tegels zijn al jaren in. Het hoort bij de moderne trend. Mensen willen tegenwoordig een strakke moderne tuin en daar horen dit soort tegels bij. Lichte kleuren zijn snel ouwbollig,” vertelt Monique van Vriessen van steenbedrijf Metten. Deze tegels zijn normaal gesproken heel duur. Arjen Fokkers van Fokker hoveniersbedrijf geeft de tip stenen af te halen bij de stort. “Het kost bijna niks en het zijn nog gewoon goede stenen, die je makkelijk kunt hergebruiken.”
  2. Een van de trends op de beurs, is die met allerlei verschillende kleuren in de tuin. “Wil je de tuin op een goedkope manier toch fleurig maken. Koop dan een paar grote tweedehands potten en verf ze in verschillende kleuren. Doe hier wat leuke bloemen en planten in en je tuin is ineens veel levendiger,” zegt Arjen Fokkers.
  3. Planten maken tuinen levendiger en groener. Christiaan van Zeghel van Roestenburg kwekerijen zegt: “De Hemelse bamboe (zie foto) is perfect voor een zomerse tuin. Het is een mooi ding en het bloeit mooi door tot in de herfst. Hibiscussen zijn ook altijd leuk. Het kost niet heel veel werk en hij blijft het hele jaar door staan. Je zou ook eventueel een bak kunnen maken met planten en bloemen door elkaar. Dit kan makkelijk goedkoop en het fleurt de tuin gelijk op.”
  4. “Eigen tuinlampjes kopen kost best veel geld. Kaarsen in kleine en grote potjes geven sfeer en zijn ook niet duur. Ook deze trend zie je steeds vaker in tuinen terugkomen.”
  5. De loungeset is nog steeds het meest geliefd onder tuinmeubelen. Helaas kost dit altijd veel geld. Monique van Vriessen: “Qua meubels is het al snel goed. Luxe is hierbij niet echt nodig.” Op marktplaats zijn genoeg prima stoelen en tafels die er nog goed uit zien en vaak nog gratis zijn ook. “Als de studenten maar goed kunnen zitten voor een paar uur met een biertje erbij, is het al snel prima.”