Autofabrikant Tesla heeft een groot succes geboekt met de nieuwe Tesla Model S. Voor het eerst werd de auto vaker verkocht in Europa dan de topklasse modellen van Mercedes-Benz en BMW. Hans Winter, hoofdredacteur van autowereld.com , geeft onder meer informatie over de toekomst van Tesla en de auto-industrie.

‘’Tesla verkoopt vooral veel auto’s in Nederland en Noorwegen’’, vertelt Winter. ‘’Elektrisch rijden, waar Tesla bekend om staat, wordt in deze twee landen enorm gestimuleerd.’’

Veel bedrijven willen goed voor de dag komen en doen dat met een elektrische auto in plaats van een benzine-slurper. Het is dus geen enorme verrassing dat Tesla het juist goed doet in Europa.

De toekomst van Tesla

‘’Tesla is de afgelopen jaren flink gegroeid en ze hebben zeker een grote innovatie op de markt gebracht met de elektrische auto. Het is echter geen garantie voor de toekomst dat ze hierdoor blijven groeien’’, legt Winter uit. ‘’Toyota had ook een monopolie met hun hybride Prius-model, maar in de loop van de jaren hebben andere merken ook hybride auto’s ontworpen.’’ Tesla zou dus hetzelfde probleem kunnen krijgen als Toyota, nu dat giganten zoals Jaguar en Audi de monopolie van Tesla onder druk zetten.

 Groter dan de Duitsers?

Dat Tesla groter wordt in Nederland dan Mercedes of BMW ziet Winter niet gebeuren. ‘’Er zijn naar schatting zo’n twee miljoen auto’s van Mercedes-Benz en BMW op de weg in Nederland. Tesla gaat hier in zijn eentje in de komende decennia zeker niet overheen.’’ Het merk van Elon Musk is goed op weg, maar het is nog maar de vraag of ze hun monopolie positie lang kunnen vasthouden.

Bron uitgelichte afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Jusdafax