Dagenham & Redbridge is een kleine voetbalploeg uit Londen die uitkomt op het vijfde niveau. De ploeg heeft op financieel en sportief gebied betere tijden gekend, maar in een interview met de nieuwsredactie zegt clubwatcher Ned Keating dat de ploeg er weer bovenop komt. Volgens Keating is de ploeg ‘op het moment zeer stabiel’ en ‘maken ze een goede kans op promotie’. Is dit wel waar?

Veel ploegen die binnen een korte tijd degraderen hebben problemen met terugkeren op het oude niveau. Zo ook Dagenham & Redbridge. De club werd vorig seizoen nog vierde in de National League, maar dit seizoen staan ze slechts elfde. Ze begonnen al matig aan het seizoen en wonnen de afgelopen zes wedstrijden slechts één keer.

Bron: https://us.soccerway.com/teams/england/dagenham–redbridge-fc/763/

Het bestuur

Op bestuurlijk niveau zijn er ook problemen. De ploeg staat er financieel gezien niet goed voor. Eigenaar van de club, Glyn Hopkin maakte bekend op te stappen als directeur. Verschillende spelers besloten de club te verlaten, omdat hun salarissen niet op tijd werden betaald.

De supporters blijven de laatste tijd ook steeds vaker weg. Dagenham blijft daardoor in financiële problemen. De ploeg moest zelfs op Twitter een oproep doen om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk fans naar hun thuiswedstrijd tegen Chester FC komen.

Racistische vlaggen uit protest

De fans zelf laten zich ook niet altijd van hun beste kant zien. Vorig seizoen hadden supporters vlaggen van Noord-Korea en racistische vlaggen afkomstig uit Amerika opgehangen in het stadion. De vlaggen stonden volgens de fans symbool voor de manier waarop de ploeg bestuurd wordt. Dit is echter wel een probleem van vorig seizoen, maar het is wel toonaangevend voor de status van Dagenham & Redbridge.

Bron: http://www.fansfocus.net/dagenhamandredbridge/index.asp?stid=8324634

 Conclusie: niet waar

Dat Dagenham momenteel stabiel is, kan niet gezegd worden. Spelers verlaten de club doordat het bestuur niet goed handelt en de ploeg zit financieel nog steeds in een dal. Dat de ploeg afhankelijk is van of er wel genoeg supporters komen opdagen om te kunnen overleven spreekt boekdelen.

Het seizoen is nog bezig, maar promotie lijkt ver weg voor de ploeg uit Londen.

Bron uitgelichte afbeelding: https://www.daggers.co.uk/news/article/dagenham-and-redbridge-fc-new-logo-2048809.aspx