Onder toeziend oog van 170 aanschouwers hebben de Millwall Lionesses woensdagavond hun ongeslagen status verdedigd. De vrouwentak van Millwall deelde de punten met stadsgenoot London Bees: 1-1.

Op St. Paul’s Sports Ground, ergens in een zijwijk van Londen, komt de temperatuur niet boven de vijf graden uit. Het voetbal van beide ploegen is in de eerste paar minuten ook niet echt om warm van te worden. Het is voornamelijk aftasten en waar je zou verwachten dat Millwall, dat tweede staat in de FA WSL 2, er vol op zou klappen, zijn het voornamelijk de London Bees (achtste in de competitie) die het initiatief nemen.

Die manier van spelen van de vrouwen van trainer Luke Swindlehurst resulteert in een vroege voorsprong. Een vrije trap wordt verwerkt tot corner, waarna Taylor O’Leary de hoekschop in de kruising kopt.

Lionesses en Bees in evenwicht
Lang kunnen de London Bees echter niet genieten van de voorsprong. Zeven minuten na de 0-1 komt Millwall op gelijke hoogte. Een mooie pass wordt met het hoofd binnengewerkt door Rianna Dean. Diezelfde Dean krijgt niet veel later een kans voor haar tweede treffer van de avond, maar haar poging wordt gepakt door keepster Nicola Hobbs.

De Lionesses worden vervolgens sterker en krijgen enige mogelijkheden, terwijl ondertussen de regen met bakken uit de hemel komt. Vlak voor rust staat doelvrouw Sarah Quantrill van Millwall haar mannetje met een geweldige redding op een poging van Destiney Toussaint. Mede door die save gaan de ploegen rusten met 1-1 op het scorebord.

Keepsters onderscheiden zich
Ook na de thee blijven Millwall en de Bees in evenwicht. Quantrill heeft een spectaculaire duik in huis om zo Chelsea Weston van het scoren te houden, terwijl ook aan de andere kant Hobbs af en toe in actie moet komen. De grootste kans in de tweede helft komt op naam van Ellie Mason, die de bal met nog zo’n twintig minuten te gaan op de lat boven Hobbs knalt. Ook de London Bees worden nog gevaarlijk; Evie Clarke breekt door, maar een-op-een schiet ze de bal recht op Quantril af.

De Bees blijven aanzetten en houden zo hoop op de drie punten, al komt de ploeg van coach Swindlehurst vlak voor tijd nog goed weg als Ashlee Hincks met haar voet blijft haken in het gras en daardoor geen kracht achter de bal kan zetten.

Na 92 minuten fluit Ryan Whitaker voor het einde en beide ploegen zijn beiden zichtbaar blij met het resultaat. Millwall Lionesses houden met het 1-1 gelijkspel hun ongeslagen status; het laatste puntverlies is maar liefst 361 dagen geleden. De London Bees behouden hun achtste plaats in de FA WSL 2.