De gemeenteraadsverkiezingen staan weer op de agenda. Ook in Tilburg krijgt iedereen op 21 maart de gelegenheid om een stem uit te brengen. De gemeente wil mensen met een taalprobleem ook naar de stembus krijgen. 

Iedere stem is belangrijk, omdat de gemeenteraad moet weten wat de inwoners willenDe gemeente Tilburg bedenkt samen met Cubiss, die zich bezig houdt met leren, lezen en informeren, een campagne voor mensen die niet makkelijk lezen en schrijven.

Debatteren is volgens Marjo Frenk van Cubiss geen aansprekende vorm voor mensen die ver van de politiek afstaan. De mensen met een taalprobleem worden uitgenodigd voor een  bijeenkomst. Bij de bijeenkomst ontvangen zij een informatiepakket over de verkiezingen. Om de campagne aantrekkelijk te maken voor de doelgroep is er een leuke activiteit georganiseerd. Marjo Frenk vertelt meer over deze campagne en de activiteiten van de bijeenkomst.