Canadees Laurent Dubreuil won vorig jaar nog de wereldbeker in Heerenveen, maar kon op de Olympische spelen geen potten breken. De schaatser werd 25ste op de 500m en 18de op de 1000m van vandaag. De Nieuwsredactie belde met de sprinter en vroeg hem naar de ervaringen op zijn eerste Olympisch spelen.

”De Olympische spelen zijn veel groter dan wereldbekers en wereldkampioenschappen”,vertelt Dubreuil. Het was leuk om onderdeel uit te maken van een evenement waar sporters op verschillende disciplines uitkomen. Ook het contact met andere atleten is leuk, in bijvoorbeeld de eetzaal. Hopelijk waren dit niet mijn laatste spelen.”

Andere sporten kon Dubreuil alleen volgen via televisie. ”Ik heb tot nu toe geen sporten live gezien. Het shorttrack heb ik vooral gevolgd via de tv, daar deden de Canadezen het ook heel goed. Vooral de jongere rijders als Boutin en Girard deden het goed*. Dat is wel inspirerend om te zien. Morgen (zaterdag) ga ik met mijn ouders kijken bij de vijftig kilometer cross-country.”

De tegenvallende prestaties van de Canadees hadden vooral te maken met periodes van ziekte voor de Olympische spelen. ”Ik draaide een hele goede zomer, maar werd twee keer ziek tijdens het seizoen. Zodoende was mijn voorbereiding niet wat ik gehoopt had.”

*Canada haalde vijf medailles in het shorttrack.

Bekijk hieronder de gewonnen race van Laurent Dubreuil in Heerenveen:

Bron video: SPORT PRO