Het Zuid-Limburgse verpakkingsbedrijf Polypack groeit flink. Nog geen half jaar geleden zijn ze verhuist naar een groter pand en ook dat gebouw is nu alweer te klein aan het worden. De groeiende economie heeft dus niet alleen maar positieve gevolgen. Verhuizen kost veel tijd, energie en geld.

De economie groeit en dat is fijn. Toch brengt het ook nadelen met zich mee. Bedrijven zoals Polypack groeien te sterk. “Wij merken nu dat we een tekort aan personeel hebben en daarom zijn we op zoek naar nieuwe mensen. Ook is het pand, waarin we nu ongeveer 4 maanden gevestigd zijn, alweer te klein aan het worden.” vertelt Raymond Meijs, mede-eigenaar van Polypack in Hoensbroek.

Van buiten ziet het er misschien uit als een klein bedrijf, maar van binnen wordt al snel duidelijk dat het een groot pand is. “Toch is het nog steeds niet groot genoeg”, vervolgt Meijs. “We moeten weer uitbreiden. Het liefst zie ik er nog twee grote hallen bij.”

Arbeidsomstandigheden

Niet alleen tijd en plek is een probleem, ook de arbeidsomstandigheden kunnen last krijgen van een grote, snelle groei zoals die van Polypack. “De arbeidsomstandigheden zijn nog steeds goed maar je loopt wel tegen wat ongemakken aan.” Wat die ongemakken zijn laat Meijs liever in het midden.

Uiteindelijk is zo’n grote groei een teken dat de zaken goed gaan. De negatieve gevolgen wegen absoluut niet op tegen de positieve kant. “We krijgen er steeds meer klanten en opdrachten bij, regionaal, landelijk en zelfs internationaal. Het loopt als een trein. Alleen dat uitbreiden, ja, dat is wel een dingetje.” lacht Meijs.

  • Sinds november 2017 heeft Polypack zich gevestigd in een nieuw gebouw. Nu, 4 maanden later, dreigt het nieuwe pand alweer te klein te worden.