Deze week stond de Formule 1-wereld even op zijn kop. De teams maakte de nieuwe auto’s voor dit seizoen bekend, met gister de twee grootmachten: Mercedes en Ferrari.

Steijn Schothorst is oud-coureur en werkt voor de Formule 1-website Autobahn. Hij vertelt dat aan de hand van de gepresenteerde designs niet veel te zeggen valt over de prestaties van de auto’s. Vanaf maandag gaan de nieuwe bolides hun eerste rondes rijden en worden ze getest. Pas vanaf dat moment kunnen er conclusies aan de prestaties verbonden worden.
‘Het is vooral een happening voor de fans, omdat er een paar maanden geen races zijn geweest. Dit is de eerste keer dat ze weten hoe de wagens voor het nieuwe seizoen eruit zien en na de test hoe ze gaan rijden.’
Wat Schothorst vooral verassend vindt, zijn de twee compleet verschillende ontwerpen van Mercedes en Ferrari. ‘Je moet ervanuit gaan dat beide teams de beste engineers voor zich hebben werken. Het doel van hen is de auto’s zo goed en snel mogelijk te maken. Als je daarnaar kijkt is het bijzonder om te zien dat de auto’s op veel punten enorm verschillen. Kennelijk zitten er dus twee verschillende theorieën achter.’
Echt veel valt er over de bolides nu nog niet zeggen, het is wachten is tot maandag en de eerste testrondes.