Kilometers rennen, over obstakels klauteren en onder netten door tijgeren: obstacle runs zijn niet voor iedereen weggelegd. Vanaf maart gaan de runs weer van start en dat betekent dat je snel moet beginnen met trainen. Geen zorgen, want Michaël (22) is een obstacle run-expert.

Zelf start hij in het wedstrijdvak. Dan hoor je in feite bij de groep ‘fanatiekelingen’ en daar zitten wat eisen aan. Je moet een minimale snelheid aanhouden, anders word je ‘afgetikt’ en mag je de run ‘voor de lol’ afmaken en telt je finishtijd niet meer mee. Ook heb je maar één of twee kansen om je obstakel te overwinnen. Niet gehaald? Helaas, daar gaat je goede tijd. Vorig jaar liep hij onder andere de Iron Viking: een marathon van maar liefst 42 kilometer en meer dan 100 obstakels.

Wil jij ook een goede tijd neerzetten? Michaël vertelt hoe je je moet voorbereiden.