Ken je dat? Van die films waar je helemaal niks mee hebt, maar je vrienden je overhalen om die toch te zien?  Dat is wat Black Panther was voor mij.

Ik vind Marvel films echt niks maar een van mijn vriendinnen haalde me over om hem toch te zien. Dus daar zat ik dan, in mijn eentje, met mijn fanta en popcorn en niet echt heel veel verwachtingen.

Wakanda
Black Panther gaat over T’Challa, de nieuwe koning van Wakanda. Wakanda is een derdewereldland in Afrika, tenminste dat is was de wereld denkt. Wat ze niet weten is dat Wakanda het meeste geavanceerde en vooruitstrevende land ter wereld is. Ze lopen zo voor op de technologie, dat ze een speciaal hologram hebben ontwikkeld en over de stad hebben geplaats. Hierdoor lijkt Wakanda heel arm terwijl dat helemaal niet zo is.  Naast dat T’Challa het land moet regeren, moet hij ook de ultieme beschermer van Wakanda worden: The Black Panther. Niemand mag weten wat Wakanda eigenlijk echt is.

Cliché
Laten we eerlijk zijn, het verhaal is een cliché. Een superheld die zijn land beschermd tegen een slechterik. Ik bedoel, dat kan iedereen bedenken. Het is een verhaal dat je al zo vaak gehoord en gezien hebt. Maar toch, ook al vind ik zulke films vaak saai, Black Panther is echt de moeite waard.

Afrikaanse aspecten
Wat de film zo leuk maakt is hoe Marvel zo’n standaardverhaal omtovert tot iets nieuws. Vooral het Afrikaanse aspect dat hier zo naar voren komt is wat de film zo uniek maakt.

Door heel de film zie je allerlei referenties naar verschillende Afrikaanse culturen. De combinatie van kleur, muziek en attributen, je zou bijna denken dat Wakanda een echt Afrikaanse stad is. En om maar niet te spreken over het Afrikaans accent dat je door heel de film hoort. Het is net alsof je er zelf bent. De film heeft ook echt een goede balans wat actie, humor en feel-good betreft. Het is echt geen standaard Marvel-film.

Zoals ik al eerder zei, heb ik echt niks met Marvel films. Maar Black Panther, kan ik best nog een stuk of vijf keer zien. Al is het maar om Michael B Jordan.
Hoe dan ook, ga zelf kijken want hij is echt de moeite waard.