Oosterhout – Bij schildersbedrijf Straal – en Schilderwerken De Koning brak dinsdagochtend brand uit. Daarbij kwam veel rook vrij. Marjo Peters, woordvoerder van Veiligheidsregio Midden – en West Brabant: “Het belangrijkste is dat iedereen binnen het pand in veiligheid is gebracht en er geen gewonden zijn gevallen.”

De brand brak iets na tien uur uit in de spuitcabine van het schildersbedrijf. Deze bleek zo heftig dat de veiligheidsregio de brand heeft opgeschaald naar GRIP 2. Dat wil zeggen dat de brand effect heeft op de omgeving en dat dat er meer inzet nodig is. Bovendien is er een NL-Alert verstuurd. “We zijn met man en macht uitgerukt. Er zijn onder andere een hoogwerker en meerdere bluswagens aanwezig”, vertelt Peters. “Er wordt momenteel nageblust. Dit kan leiden tot nog wat verdere rookontwikkeling en stankoverlast. We kunnen nog niet zeggen of er giftige dampen zijn vrijgekomen, daar zal later opheldering over komen”, verklaart de woordvoerster. “Onze prioriteit ligt momenteel bij het nablussen en het voorkomen van verdere schade aan omliggende bedrijven.”

Een uur na het uitbreken was de brand onder controle. Hoe de brand is ontstaan is volgens de brandweer nog niet vast te stellen. “Dat zal moeten blijken na verder onderzoek”, aldus Peters.