De tijd van Ha-Ha-Ha Je Vader en Op een Onbewoond Eiland is voorbij. Met vlogs, reactievideo’s en een miljoen views voor hun nieuwe single voor de Koningsspelen, is het tijdperk van Kinderen voor Kinderen 2.0 aanstaande. Maar wat is er gebeurd met de leden van het klassieke kinderkoor zoals we het kennen?

Het overgrote deel van de kindsterretjes verdwijnt van het toneel op het moment dat de baard in de keel op begint te spelen. Toch is Kinderen voor Kinderen de kickstart van de carrière van een aantal bescheiden celebrity’s geweest. De Nieuwsredactie  zette ze voor je op een rijtje.

EliZe

Elise van der Horst, voor nineties kids ook wel bekend als EliZe, deed mee op Kinderen voor Kinderen cd’s 12 tot en met 17 en werd wereldberoemd door het Tietenlied te zingen. Daarna werd ze volwassen en volgde een korte maar krachtige carrière: met Automatic haalde ze een top 10-hit in Nederland, en haar tracks I’m No Latino en Into Your System haalden de bovenste helft van de Top 40. Inmiddels woont ze in Los Angeles en presenteert ze voor KPN het programma L.A. Breakfast, een betaalprogramma waarin ze grote artiesten interviewt.

Kelly van der Veer

Nederlands bekendste transgender Kelly deed tegelijk met EliZe mee met Kinderen voor Kinderen. Toen stond ze echter nog bekend als Ferry van der Veer. In 2000 onderging ze een operatie die haar geslacht officieel naar vrouw veranderde. Daarna maakte ze keer op keer een onuitwisbare indruk in televisieprogramma’s als Big Brother, Gemma’s Glittershow, De Nationale IQ-test (Kelly bleek met een IQ van 77 veruit de domste) en Het Nationaal Verkeersexamen. Inmiddels maakt ze zich druk om het lot van de dieren in de Oostvaardersplassen.

Frizzle Sizzle

Karin, Laura, Mandy en Marjon verlieten in 1985 Kinderen voor Kinderen om samen een meidengroep te vormen. Frizzle Sizzle was geboren, en de band werd bekend door in 1986 mee te doen aan het Songfestival. Ze werden 13e met hun single Alles Heeft Ritme. De groep ging later uit elkaar, waarna de dames een eigen carrière kregen. Laura werd stemactrice, musicalster en tassenontwerpster.

Ook andere Frizzle Sizzle-leden bleven in de media opduiken. Marjon ging bij 100%NL een radioshow presenteren en Mandy werd beroemd als de stem achter Alex uit Totally Spies en zuster Joy uit Pokémon. Ook zong ze de bekende Koffietijd-tune in. Van Karin is alleen bekend dat ze in de VS interieurstyliste is.