Ken je het verhaal van de Belg die naar het driedaagse wielrenevenement ging dat maar twee dagen duurde? Het klinkt misschien als het begin van een slechte belgenmop, maar dat is het niet. Het wielrenevenement ‘driedaagse Brugge – De Panne’ duurt maar twee dagen. 

Foto: Dennis van Zuijlekom | Flickr

Vanochtend vertrokken de mannelijke wielrenners  van Brugge naar De Panne en morgen zijn de dames aan de beurt. De derde dag ontbreekt. Zijn onze zuiderburen deze soms vergeten te organiseren?

Voorgaande edities telde driedaagse wél drie dagen. Dat was dit jaar ook de bedoeling. “Eigenlijk zou dinsdag voor de eerste keer een Sprint Challenge worden gehouden”, zegt Yvan Berquin, woordvoerder van Koninklijke Veloclub Panne Sportief. “We moesten flink pushen om de sprint op de kalender te krijgen. Jammer genoeg is de wedstrijd toch op het laatste moment afgelast wegens gebrek aan belangstelling vanuit de ploegen.”

Een begrip in de wielerwereld

“De naam ‘driedaagse Brugge – De Panne’ is een begrip in de wielerwereld. Om die reden hebben we de evenementnaam niet aangepast”, legt organisator Nick van den Bosch uit. Het concept is dit jaar dus veranderd, maar kreeg niet de aandacht die het nodig had.

Veel ploegen haakten af omdat ze niet mee wilden doen aan de eerste dag. “Ik denk dat we er nog niet klaar voor waren om de Sprint Challenge te organiseren . Misschien hadden de ploegen geen belangstelling vangwege het risico op valpartijen”, speculeert  Van den Bosch.

 Daling in publiek niet verwacht           

De Vlaamse wielerfan zal het dus moeten doen met een evenement dat twee dagen duurt, maar toch uitstraalt een driedaagse happening te zijn. Wat een teleurstelling! De organisator is positief gestemd. Hij verwacht geen daling in het aantal fans dat op het evenement afkomt door de misleidende titel.

Toekomst driedaagse

Volgend jaar zal de driedaagse Brugge – De Panne gewoon weer drie dagen duren, verwacht de organisatie. Hoe het programma er dan uit komt te zien is nog niet bekend. “We hebben al wel ideeën voor het project van volgend jaar. Helaas kan ik daar nog niets over zeggen”, sluit Berquin af.

Lees ook: Wielrennen in 2022 eindelijk geëmancipeerd