De genomineerden voor de dertiende editie van het Beste Gebouw van het Jaar zijn sinds gisteren bekend. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Dit jaar maken negen gebouwen kans op de prijs.

De competitie heeft vier categorieën waarvoor gebouwen genomineerd worden: Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving. De in totaal 110 inzendingen voor het Beste Gebouw zijn onderverdeeld in die categorieën, waaruit één winnaar per categorie zal komen. Een speciaal opgezette jury heeft daarnaast negen gebouwen geselecteerd die kans maken op de grote prijs: het Beste Gebouw van het Jaar 2018.

Welke gebouwen genomineerd zijn, vind je hieronder:

Tenslotte is er nog de publieksprijs. Op de site van BNA Beste Gebouw van het Jaar kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Ook voor meer informatie over de gebouwen kun je daar terecht. Zowel de juryprijs als de publieksprijs worden uitgereikt op 18 mei 2018.