Tijdens een Tweede Kamer-vergadering donderdagmiddag heeft een man geprobeerd zelfmoord te plegen. Het gaat vermoedelijk om Hans Kamperman, een actievoerder uit Groenloo. De poging was bedoeld om aandacht te vragen voor het legaliseren van medicinale wiet.

Kamperman probeerde zich te verhangen aan de balustrade van de publieke tribune. Hij maakte zijn stropdas eraan vast en sprong er overheen, waarna hij de plenaire zaal in viel. Twee kamerleden probeerden vervolgens de man omhoog te houden, zodat hij zijn nek niet zo breken. Kamerleden waren in shock.

In een Facebook-post schreef hij: “Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden.” Hij kampeerde de afgelopen veertig dagen al voor de Tweede Kamer om actie te voeren. In zijn Facebookpost zegt hij al twee maanden bezig te zijn met aandacht vragen voor medicinale cannabisgebruikers. Kamperman vindt dat zij onterecht gecriminaliseerd worden door de overheid en hij ziet het als oplossing voor een duurzame aarde.

De man is afgevoerd met de ambulance. Het is nog onduidelijk hoe hij er momenteel aan toe is.