Na de reeks explosies door postpakketjes in Austin, Texas, laat PostNL weten verdachte pakketjes in Nederland te kunnen controleren. Dit is nodig om gebeurtenissen zoals in Austin te voorkomen.

Deze week blies de verdachte van de explosies in Austin zichzelf op. Hij verzond de afgelopen weken bompakketjes anoniem per post. In Nederland werkt PostNL samen met de politie en het Openbaar Ministerie om soortgelijke gevallen te voorkomen. “Op bepaalde locaties hebben wij x-ray apparatuur en honden die speciaal getraind zijn in het opsporen van bepaalde stoffen. We kunnen hier verder niet te veel in detail treden, omdat we eventuele kwaadwillenden niet slimmer willen maken dan nodig is”, zegt Tessa de Jong van PostNL.

Het postbedrijf laat weten dat dit onderwerp al langer op de agenda staat en dat bij een vermoeden van gevaarlijke stoffen PostNL altijd meteen de Explosieve Opruimingsdienst en de politie alarmeert.