Ook altijd ruzie bij het in elkaar zetten van je IKEA-meubels? Een Canadese digitaal ontwerper Adam Pickard heeft dé oplossing bedacht. Hij heeft een concept-app bedacht waarin de handleiding tot leven komt. IKEA neemt deze alleen nog niet in gebruik.

De app is geen initiatief van IKEA, maar van een zelfstandige digitale ontwerper, waardoor het nog geen bruikbare app is. Maar een goed idee is het wel. De IKEA-handleidingen zijn gemaakt zodat iedereen op de wereld ze kan begrijpen. Geen tekst maar alleen plaatjes. En dat leidt nog wel eens tot ergernissen. Schroeven te kort of onderdelen die over blijven zonder dat dat hoort. Het lijkt altijd wel wat met de meubels. De concept-app AssemblAR, de concept-app zou dit moeten voorkomen.

Bewegend beeld

Met de app scan je de code op de IKEA-verpakking, vervolgens komt de handleiding tot leven. In plaats van de statische plaatjes zie je bewegend beeld. En dat niet alleen, je kan via je camera kijken en meteen zien wat je moet doen.

Niet gebruiken

IKEA Nederland heeft laten weten dat ze de app niet binnenkort in gebruik gaat nemen. Wel waardeert het bedrijf dat klanten meedenken aan verbeteringen. Eind vorig jaar lanceerde IKEA zelf nog een app waardoor je met augmented reality meubels in je interieur kan zetten voordat je ze koopt.