Het WK Curling in Las Vegas komt eraan. Op 31 maart begint het toernooi waaraan de Nederlandse curlingmannen deelnemen. Ondanks het ontbreken op de Olympische Spelen blijven de mannen positief gestemd. De vijf curlers zijn gemotiveerd om zich op het wereldpodium te bewijzen.

Bondscoach Shari Leibbrandt baalde ervan dat haar ploeg niet deelnam aan de Olympische Spelen afgelopen februari. “Het was ons ultieme doel, dus het was een enorme teleurstelling toen we het niet haalden. De knop moest om en we hebben een nieuwe doelstelling gezet: zo goed mogelijk presteren op het WK in de Verenigde Staten. De jongens zijn er klaar voor.”

Skip

Die ‘jongens’ zijn Carlo Glasbergen, Alexander Magan, Laurens Hoekman en Wouter Gösgens. Ook ‘skip’ (zo wordt een aanvoerder in curling genoemd) Jaap van Dorp is van de partij. De vijf vormen een hecht team. “We timmeren al een aantal jaar aan de weg. Nu is het moment daar: het wereldkampioenschap. We kunnen vrijuit spelen en dat is fijn. De druk is niet zo hoog. We moeten voor het hoogst haalbare gaan en ik denk dat de play-offs mogelijk zijn.”

De Nederlands-Canadese Leibbrandt, al bijna vier jaar bondscoach, is benieuwd naar de omstandigheden. “Het ijs is overal anders. Canada is de favoriet, maar we gaan er alles aan doen om onze kans te pakken. We zijn een team met doorzettingsvermogen en een goede samenwerking. Als we zo hard blijven werken als nu, komt dat succes vanzelf.”