Hij draagt niet veel make-up voor een beautyvlogger. “Ik haalde het niet om mijn wenkbrauwen te doen, dus het is niet meer dan moisturizer en lipgloss geworden.” Eenentwintig jaar is hij en met ruim 4500 volgers op Instagram niet een van de grootste beautyvloggers, vindt hij zelf. Toch timmert Mishel Bronx aardig aan de weg als mannelijke beautyvlogger.

Als make-upartist heeft Mishel genoeg verstand van make-up. Daarnaast is hij er niet vies van om zelf wat te dragen. Maar, hij wilde meer. “Ik wilde heel graag mijn kennis delen, dus startte ik een Youtube kanaal.” Maar, als onbekende beautyvlogger trek je niet meteen een groot publiek.

Tutorials

Omdat zijn eigen pagina niet snel genoeg groeide, zocht hij het hogerop. “Bij FashionChick kon je solliciteren om tutorials voor hun Youtube-kanaal te maken. Ik was al helemaal vergeten dat ik had gesolliciteerd toen ik werd aangenomen.” Zo begon het balletje te rollen. Na een tijdje make-up tutorials voor FashionChick en af en toe een opdracht voor Linda TV te hebben gedaan, was hij klaar voor een nieuwe stap. “Nu ben ik weer volop bezig om zelf video’s te maken. Niet meer via Youtube, want daar gaat te veel tijd in zitten. Daarom verspreid ik nu mijn video’s via Instagram.” En ook daar weten mensen hem te vinden.
Voor FashionChick maakte hij video’s zoals deze:

Anders dan anderen beautyvloggers

In tegenstelling tot veel andere mannelijke beautyvloggers houdt Mishel zijn make-up meestal subtiel. “Contouren en glitter make-up is misschien helemaal in, maar dat is niet mijn ding. Ik wil graag mijn kennis vanuit mijn achtergrond als make-upartist verspreiden. In die wereld zijn al die glitters en dikke lagen make-up echt not done.”

Voor Mishel is het ook een manier om zich te onderscheiden. Hij vindt het vooral belangrijk om echt te blijven en hoopt stiekem dat mannen zijn ‘everyday make-up’ overnemen. “Het is jammer dat mannen snel denken dat het hun mannelijkheid schaadt als ze make-up dragen. Ik vind het juist mannelijk.”

Onderscheid

Contact leggen met beautymerken is misschien makkelijker als man, denkt Mishel. Hij begrijpt wel dat hij een slimme marketing tool is om beautyproducten te promoten en aandacht te trekken. Maar, dat bij make-up onderscheid moet worden gemaakt tussen mannen en vrouwen, vindt hij niet nodig. “Uit marketing oogpunt is het wel logisch, maar waarom zo moeilijk doen? Concealer is concealer, dan maakt het niet uit of het op een man of vrouw gesmeerd wordt.”
In zijn tutorials op Instagram laat hij zien hoe hij basismake-up aanbrengt die ook voor mannen kan zijn.

Natural Glowing Errrrrday Tutorial! ✨ (Yes my natural eyelids are red/purple I know haha) . . 🌟Base: @benefitnetherlands Total Moisture @benefitcosmetics It’s Potent @benefitbelgium Pore Fessional 🌟Face: @clinique Even Better Glow @benefitcosmeticsuk Boooing Concealer @yslbeauty Touche Éclat @rcmamakeup No Color Powder @maccosmetics Fix + @toofaced Chocolate Soleil Bronzer @toofaced Love Flush @nyxcosmeticsnl Born To Glow @benefitnetherlands Precisely My Brow Pencil 🌟Lashes: @benefitturkiye Bad Gal Bang @ozlemozmenhairbeauty Lashes in “Mila” 🌟Lips: @fentybeauty Gloss Bomb Song: Latoya – She Don’t #benefit #clinique #yslbeauty #yslbeaute #maccosmetics #ysl #nyxcosmetics #nyxcosmeticsnl #rcma #toofaced #makeupartist #mua #tutorial #benefitbrows

Een bericht gedeeld door M I S H E L ★ B R O N X (@mishelbronx) op

Nadelen

Aan zijn passie voor make-up zitten ook nadelen. Mishel krijgt namelijk met veel vooroordelen te maken. “Het komt wel eens voor dat jongens me uitschelden. Ik heb zelfs ooit gehad dat iemand mij geen hand wilde geven op een feestje omdat ik make-up droeg. Ik ga niet zeggen dat het me niks doet, want het verpest mijn humeur wel even als iemand vervelend doet over iets waar je hard aan werkt. Maar ik ga er niet minder make-up door dragen.”

Ook worden Mishel en andere mannelijke beautyvloggers snel in het ‘dragqueen hoekje’ gezet. Geen belediging, vindt Mishel, maar het klopt niet. “Ik draag meestal wel wat make-up, maar op een doordeweekse dag echt niet veel. Ik kan wel boos worden op mensen die denken dat ik een dragqueen ben, maar ze snappen gewoon het verschil niet.”

Op dit moment heeft Mishel het maken van video’s even op een lager pitje gezet, aangezien hij ook gewoon druk met school is. “Ik probeer korte tutorials op Instagram te blijven plaatsen en dat is even genoeg voor nu. Maar hier ga ik wel mijn werk van maken.”