Fan van Expeditie Robinson? Goed nieuws! Over het populaire tv-programma wordt een musical gemaakt, genaamd ‘Expeditie Eiland’. Vanaf oktober kun je in verschillende Nederlandse theaters de voorstelling bewonderen. Hier lees je wat je kunt verwachten.

Tv-programma als musical

De producent van de musical is Rick Engelkes. Expeditie Eiland is niet zijn eerste werk dat is gebaseerd op een tv-programma. Eind vorig jaar maakte hij namelijk Vamos!, waarvoor hij inspiratie putte uit de afleveringen van Ik Vertrek. In zijn nieuwe musical staan drie gezinnen centraal die, net als in het RTL-programma, moeten overleven op een onbewoond eiland. Onder andere Jelka van Houten, John Buijsman en Ferry Doedens vormen de cast van Expeditie Eiland.

Musicalcomedy

Als we het persbericht over de release van de musical moeten geloven, kunnen we een spannende musicalcomedy verwachten. In dat genre is meer werk van Engelkes verschenen, zoals Vamos!. Over die musical schreef theaterrecensent Sander Janssens een recensie in Theaterkrant. Hij verwacht dat Expeditie Eiland een soortgelijke opvoering zal worden. “In Vamos! gebruikt Engelkes een tv-concept dat als een soort excuus dient om zijn personages in hele rare situaties te brengen. Er speelden een hoop leuke acteurs in die musical. De musical zelf was echter een beetje plat en eenduidig. Er worden veel grappen gemaakt en de personages worden niet echt uitgediept. Toch verwacht ik dat Expeditie Eiland, net als Vamos!, een goedbezochte comedymusical zal worden.”