De Spoorlaan in Tilburg en het stationsplein worden helemaal vernieuwd. De focus bij de vernieuwing ligt op een groene omgeving met bomen en struiken.

Klimaatverandering

De Spoorlaan ligt op dit moment helemaal open en dat zorgt voor een verkeerschaos rond de Tilburgse binnenstad. Aannemer BAM is bezig met de aanleg van een nieuw rioolsysteem. Door de klimaatverandering valt er steeds meer neerslag. Deze regenbuien zorgen voor wateroverlast in de stad en daarom worden er zogenaamde blauwe aders aangelegd om de afvoer van regenwater te verbeteren. De werkzaamheden gebeuren in fases, zodat er telkens twee rijbanen vrij zijn voor verkeer.

Nieuw busstation

Er wordt een gloednieuw busstation aangelegd. Het Tilburion-gebouw is hiervoor al naar de vlakte gehaald. Het nieuwe busstation krijgt een eilandperron met opstapplaatsen voor reizigers en een accommodatie voor de buschauffeurs. Het busstation is nu tijdelijk verplaatst naar de noordkant van het station aan de Burgemeester Brokxlaan.
Rosanneke van Daele-Noomen, woordvoerder van de gemeente Tilburg: ,,We zijn bezig met een nieuwe, groene omgeving rond het station. Er komt meer groen op de grond, in vakken en de daken van de nieuwe fietsenstallingen worden helemaal groen.”

Bron: Gemeente Tilburg

December

Voorlopig is er nog geen licht aan het eind van de tunnel. De werkzaamheden duren nog tot december. Meer informatie over het project zijn te vinden in de app van BAM projecten en op de site van de Gemeente Tilburg.